Kristiansand Båtmesse

Kiwanis Club Kristiansand har sin faste kilde for inntekter som kan benyttes på humanitært arbeid, nemlig ved å arrangere en båtmesse for byen og omliggende kommuner en gang i året.

Det er arbeidskrevende tiltak som krever mye dugnad fra klubbens medlemmer. Klubben er delt opp i flere komiteer som har ansvar for hver sin bit av gjennomføringen; kiosksalg, parkering, underholdning for besøkende og organisering av messa i havna.

Kristiansand båtmesse arrangeres for 18. året på rad i 2017, og er blitt et kjærkomment innslag i starten på juni måned. En båtmesse der det er ca. 130 båter fra båtprodusenter på vann, samt at det er rundt 10-15 brukte båter, der båteiere står for salg av sin egen båt. Båtmessa hadde i 2016 50 forhandlere og utstillere som ønsker å markedsføre seg. Det er ikke bare båtleverandører, men også lokale bedrifter og kunstnere som har sine stands på vann og på brygga. Kiwanis Club Kristiansand legger forholdene til rette for disse utstillerne ved å sette opp en lang telt-gate, der de kan leie deler til sin stand.

Ved å kombinere forskjellige utstillere gir det publikum noe spennende å oppleve, selv om man ikke er interessert i båter. I de senere år har spekteret på utstillere blitt stadig større, og det er nå et bredt utvalg av forskjellige varer og tjenester, som f.eks. biler, mat og forsikringstjenester.

En forutsetning for å trekke besøkende til messa, er at det er tilgjengelig parkeringsplasser, gratis inngang og gratis underholdning i Camillaparken og på vann. Dette har medført et besøkstall på mellom 17.000- 20.000 besøkende, som alle koser seg og setter pris på initiativet fra Kiwanis.

Båtmessa har vokst med årene. Første messe som ble arrangert var ren brukt båtmesse, der det bare var 17 brukte båter på vannet. Nå er det blitt en profesjonell messe der forhandlere ønsker å komme tilbake, og Kristiansand Gjestehavn er full med båter samt at det også er noen båter på land. Skal messa bli større nå, må de utvide havna for oss.

Kiwanis Club Kristiansand er stolt av sin årlige messe, som gir godt overskudd til humanitært arbeid.